Tuesday, November 22, 2011


The invulnerable have been notified about an event that will take place at the Kaissa games fair that is going to take place next month, i received the rules and details about the event - an apocalyptic event as it seems and i am posting them as they came.

Warhammer Apocalypse at Kaissa Fair.

Ημέρα: 04/12/11
Ώρα: 10:00 εγγραφή, 11:00 εκκίνηση
Τιμή: 5 ευρώ.
Συμμετοχές: 12 άτομα

Βασικοί κανόνες.

  • Κάθε παίκτης θα πρέπει να συμμετάσχει με 4000 πόντους στρατού ο οποίος θα πρέπει να είναι βαμμένος με τουλάχιστον 3 χρώματα.
  • Τα βιβλία κανόνων που είναι εν ισχύ είναι: Warhammer 40k 5th edition & erratas, latest codex per army & erratas, APOCALYPSE, APOCALYPSE RELOAD, IMPERIAL ARMOUR APOCALPYSE 2nd Edition και όλα τα imperial armour books όσον αφορά τα μοντέλα.
  • Οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν με μοντέλα Warhammer 40k, Warhammer Apocalypse και Imperial Armour. Δεν υπάρχει organization chart. Οι Special Characters μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά από κάθε παίκτη.
  • Οποιαδήποτε “count as” μοντέλα θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.
  • Οποιαδήποτε όπλα η εξοπλισμός θα πρέπει να απεικονίζεται επάνω στα μοντέλα.
  • Οι παίκτες πρέπει να έχουν μαζί τους την πιο πρόσφατη έκδοση του codex του στρατού τους καθώς και εκτύπωση των πιο πρόσφατων errata. Για κάθε μοντέλο που δεν ανήκει στο βασικό τους codex, οι παίκτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ανάλογο βιβλίο η εκτύπωση με τους πιο πρόσφατους κανόνες του.
  • Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των βασικών κανόνων του Warhammer Apocalypse, όπως κανόνες για super heavy vehicles, flyers, strategic assets κλπ.
  • Κάθε παίκτης έχει δικαίωμα χρήσης ενός μόνο strategic asset. To asset αυτο κοστίζει 250 πόντους που θα αφαιρεθούν από τους 4000 που έχει στη διάθεση του.
  • Τα strategic assets και formations που οι παίκτες θα χρησιμοποιούν θα πρέπει να είναι απο κάποιο official source (π.χ. Warhammer Apocalypse, Imperial Armour Apocalypse, White Dwarf) και θα πρέπει να υπάρχουν τυπωμένα.
  • Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον εξοπλισμό του παιχνιδιού όπως μέτρο, ζάρια, blast markers κλπ. Οι παίκτες δεν θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους objective markers. Θα τα προμηθεύσουν οι διοργανωτές.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε
http://www.espairos.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=5&t=2090&p=20669#p20669

Για συμμετοχή και απορίες επικοινωνήστε στο anastasiosst@yahoo.com

Y.Γ. Δεδομένου ότι υπάρχουν θέσεις για 6 XENOS και 6 IMPERIUM παίκτες με τη δυνατότητα και επιθυμία να παίξουν και τα δύο παρακαλούνται να μας ενημερώσουν προς διευκόλυνση της διοργάνωσης.

The GAME

Διαδικασία Έναρξης

  • Οι παίκτες θα χωριστούν σε δύο ομάδες πριν το τουρνουά ξεκινήσει. Οι ομάδες αυτές θα είναι το Imperium και οι Xenos.
  • Τα τραπέζια θα είναι όλα ενωμένα και θα δημιουργούν μια αλυσίδα.
  • Kάθε ομάδα θα έχει στη διάθεση της 10 λεπτά για να οργανώσει μια γενική στρατηγική και στη συνέχεια πρέπει να καταγράψει κρυφά σε ένα χαρτί το χρόνο που θα χρειαστεί για να κάνει deployment όπως ακριβώς γίνεται στο Warhammer Apocalypse. Η διαφορά είναι ότι ο επιτρεπόμενος χρόνος θα είναι απο 1 έως 20 (αντί για 30) λεπτά σε ακέραιο αριθμό.
  • Στη συνέχεια οι αριθμοί θα αποκαλυφθούν ταυτόχρονα και η ομάδα με το μικρότερο χρόνο να κάνει deployment πρώτη και θα παίξει πρώτη.
  • Στο τέλος του χρόνου deployment θα γίνει έλεγχος των τραπεζιών. Όσα μοντέλα ή squadrons δεν έχουν γίνει deployed σωστά θα αφαιρεθούν από το τραπέζι και θα μείνουν ως reserves.

Game & Scoring

·         Σε κάθε τραπέζι θα υπάρχουν 5 οbjectives (3 στην no man’s land και 1 στην πλευρά του κάθε παίκτη).
·          Θα παιχτούν 5 γύροι παιχνιδιού για την κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα θα έχει 45 λεπτά για να ολοκληρώσει το γύρο της. Όσες κινήσεις (shooting, close combat κλπ) δεν προλάβουν να γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώριο,  χάνονται. Απαγορεύεται αυστηρά κάποιος παίκτης εσκεμμένα να καθυστερεί προκειμένου να αποφύγει κάποιο close combat. Σε περίπτωση που προκύψει παράπονο από τον αντίπαλο του, οι κριτές θα παρεμβαίνουν και είναι πιθανό να αφαιρεθούν πόντοι από την ομάδα του παίκτη.
·         Πριν από κάθε γύρο, οι παίκτες θα έχουν 5 λεπτά χρόνο για να σχεδιάσουν κοινές στρατηγικές, να ζητήσουν ενίσχυση κλπ.
·         Κάθε παίκτης σκοράρει πόντους στον γύρο του αντιπάλου του. Παράδειγμα:  Στο τέλος του γύρου του Imperium, οι ομάδα των Xenos θα σκοράρει 1 πόντο για κάθε objective το οποίο έχει κάνει capture πλήρως.
·         Οι πόντοι κάθε γύρου για την κάθε ομάδα θα αθροίζονται και στο τέλος του παιχνιδιού θα καθορίσουν ποια πλευρά έχει κερδίσει.
  
Ειδικοί Κανόνες

·         Τα μοντέλα του κάθε παίκτη μπορούν να κινηθούν ελεύθερα πάνω σε οποιοδήποτε τραπέζι αφού πρόκειται για ένα κοινό πεδίο μάχης.
·         Τα μοντέλα του κάθε παίκτη είναι υποχρεωμένα να εισέλθουν στο πεδίο μάχης από το τραπέζι του παίκτη.
·         Μοντέλα που χρησιμοποιούν deep strike κανόνες θα πρέπει και αυτά να περιοριστούν στο τραπέζι του παίκτη στο γύρο που μπαίνουν στο παιχνίδι. Στη συνέχεια μπορούν να κινηθούν οπουδήποτε εάν αυτό είναι εφικτό. Το ίδιο ισχύει και για άλλα abilities όπως teleport κλπ.
·         Τα Flyers μπορούν να τοποθετηθούν κατευθείαν σε οποιοδήποτε τραπέζι από γύρο που εισέρχονται.
·         Το shooting των μοντέλων περιορίζεται μόνο από το range τους και όχι από το τραπέζι τους. Παράδειγμα: Ένα Βasilisk Τank της Ιmperial Guard μπορεί να εξαντλήσει το range του βασικού του όπλου πυροβολώντας σε άλλα τραπέζια.
·         Για shooting ενός μοντέλου πρός άλλα τραπέζια θα χρησιμοποιείται κανονικά το true line of sight για θέματα cover κλπ.
·         Διάφορα abilities που ο κάθε παίκτης παίρνει από τα μοντέλα του δεν μπορούν να επηρεάσουν και τα μοντέλα των συμμάχων του.

Good luck to all of the participants and the organizers, the invulnerable will be there of course, primarily for the Kaissa games fair - Kaissa is the oldest games fair host in Greece - and for this event in particular. 

For the Invulnerable

Panayiotis.